Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Κα Υπουργέ,

Συγκλονισμένος από την άμετρη ευαισθησία σας και την ειλικρινή σας διάθεση, νιώθω την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω δημόσια:

γιατί όλες οι χιλιάδες των προτάσεων που έγιναν στο δημόσιο διάλογο ελήφθησαν υπόψη. Είναι προφανές ότι δεν μας εξαπατήσατε, αλλά ότι τηρήσατε τη βασική αρχή του διαλόγου, που είναι ο σεβασμός του συνομιλητή, ιδιαίτερα όταν αυτός βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
γιατί επιτέλους αποδεικνύετε στην ελληνική κοινωνία ποιος είναι ο δημόσιος κίνδυνος που οδήγησε τη χώρα στον όλεθρο: οι αναίσχυντοι καθηγητές που:
πληρώνονται αδρά και όχι σαν κάτι ταλαίπωρους διπλοτριπλοκαρεκλοκένταρους γιατρούς, δικηγόρους δημοσιογράφους, παρατρεχάμενους υπουργών κπλ.

είναι υπεράριθμοι ενώ κάτι δύστυχες υπηρεσίες του δημοσίου (βλέπε Βουλή, που προσέλαβε μόνο 352 υπαλλήλους και όχι κάτι χιλιάδες) είναι εικονικές γιατί δεν υπάρχει επαρκής επάνδρωση.

κάθονται όλη την ώρα οι αργόσχολοι, πηγαίνοντας διακοπές στα νησιά και στα κορφοβούνια, απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα στη εξοχή, τη στιγμή που οι αγωνιστές πίνουν τους καφέδες τους στο Κολωνάκι και την Εκάλη,

εξάγουν το δημόσιο πλούτο στην Ελβετία και στο Λονδίνο, αγοράζοντας μυθικά ακίνητα, όταν άλλοι αγωνίζονται για μια τόσο δα γκαρσονιερούλα στη Μύκονο,

εκπαίδευσαν τους μαθητές επί δεκαετίες στο γλείψιμο, το σκύψιμο και τακτική ανέλιξης μέσω κομματικών μηχανισμών,

εκπαιδεύουν τους μαθητές στο ψέμα και την απάτη, λέγοντας άλλα το Σεπτέμβρη, άλλα τον Ιανουάριο και άλλα τον Απρίλιο,

εκπαιδεύουν τους μαθητές στην τακτική ότι ο αιφνιδιασμός είναι η καλύτερη τακτική για την ισοπέδωση του αντιπάλου.

γιατί λάβατε υπόψη σας τις αγωνίες όλων των εκπαιδευτικών, δίνοντάς τους το απίστευτο χρονικό περιθώριο της διετίας να αλλάξουν επάγγελμα, μιας και δεν πρόκειται να ξαναδούν αίθουσα στα μάτια τους.


γιατί δείξατε την πρέπουσα ευαισθησία και τον απαιτούμενο σεβασμό στους σαραντάρηδες και βάλε ωρομισθίους και αναπληρωτές, λαμβάνοντας υπόψη τον άφθονο χρόνο και την οικονομική άνεση που διαθέτουν (ιδιαίτερα οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.) για να προετοιμαστούν κατάλληλα για το επόμενο ΑΣΕΠ.


γιατί αυξάνεται το χρόνο εργασίας στους εξηντάρηδες καθηγητές, που αντί να στρώνονται στη δουλειά, παραδειγματιζόμενοι από τους αειθαλείς πολιτικούς μας που δεν έχουν όριο στη δουλειά και το δούλεμα, το μόνο που κάνουν είναι να σκέπτονται τη σύνταξη.


γιατί μειώνετε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στους 30, συγχωνεύοντας σχολεία και διευκολύνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, τις μετακινήσεις των μαθητών και φροντίζοντας για την ηρεμία τους. Η δε προσδοκώμενη μείωση της ύλης (γιατί όχι άραγε η κατάργησή της;) θα εφοδιάσει τους μαθητές με όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξελίξουν την επιστήμη και τον πολιτισμό.


γιατί καταργήσατε τη βάση του 10, διευκολύνοντας την ανάπτυξη των καφενείων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την μελλοντική αποκατάσταση τόσο περιζήτητων επαγγελματιών σε καινοτόμους τομείς.


γιατί τηρήσατε όλα αυτά που διακηρύσσατε εντός και εκτός βουλής τόσα χρόνια, ώστε να καθίστασθε πρότυπο συνεπούς πολιτικού μεταξύ λόγων και πράξεων.
Κα Υπουργέ, αλήθεια δε γνωρίζω πώς να σας ευχαριστήσω. Χαίρομαι που το μέλλον της πατρίδας μου βρίσκεται στα χέρια πολιτικών που τιμούν τους λόγους τους (ιδιαίτερα τους προεκλογικούς). Σας ευχαριστούμε και .καλή μας τύχη.

Μιχάλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου