Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το σχέδιο για την οριστική κατεδάφιση
του δημόσιου πανεπιστημίου

Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας παρουσίασαν στους Δελφούς, πλαισιωμένοι από ειδικούς γι’ αυτό «συμβούλους», το πανεπιστήμιο του Μνημονίου και του ΟΟΣΑ που θέλουν να επιβάλουν κατεδαφίζοντας ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.


Ξεπερνώντας τον προκάτοχό του, ο πρωθυπουργός, για να «σπρώξει» το «νέο προϊόν του», ξεκίνησε την επίθεσή του με χυδαία δυσφήμιση του δημόσιου πανεπιστημίου (συναλλαγές, διαφθορά, σκοταδισμό), των διδασκόντων και των φοιτητών του, εκμεταλλευόμενος αδυναμίες και προβλήματα – που είναι κυρίως προϊόντα της δικής τους πολιτικής διαπλοκής μέσα στα πανεπιστήμια.

Οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος που έχει εκθρέψει τη διαπλοκή μέσα στα πανεπιστήμια (με τους καθηγητές - παράγοντες, «σοφούς», «πρόθυμους», επιχειρηματίες) τώρα εμφανίζονται τιμητές και κήρυκες της κάθαρσης, όπως παντού!

Αφού έβαλαν μπρος το μηχανισμό καταλήστευσης των εργαζομένων και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που μεταβιβάζει τεράστιων διαστάσεων εισοδήματα στην κυρίαρχη ληστρική εγχώρια και διεθνή καπιταλιστική τάξη, στράφηκαν στην παιδεία!

Επειδή κατά τον πρωθυπουργό το «πανεπιστήμιο της μεταπολίτευσης έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο του», πρέπει , δήλωσε η υπουργός, «οι αλλαγές να είναι πολύ βαθιές και να αφορούν το DNA της λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων». Η κυβέρνηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σχεδίασε την πλήρη μετάλλαξη της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, για να ολοκληρώσει την αναμόρφωση της κοινωνίας που ανέλαβε να διεκπεραιώσει. Μετά το «Νέο Σχολείο», φέρνουν το «Νέο Πανεπιστήμιο».

Τα σχέδια που παρουσιάστηκαν είναι σκληρότερα από όσα είχαν προηγουμένως ανακοινωθεί και για τα οποία πήραμε θέση με εκτενή ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Για να επιβάλουν το «νέο Πανεπιστήμιο», σχεδίασαν τον πλήρη πολιτικό έλεγχο του Πανεπιστημίου αφ’ ενός με την ανάθεση της διοίκησης στο ολιγομελές «Συμβούλιο Διοίκησης», στο οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, καταργώντας την αυτοδιοίκηση, αφ’ ετέρου με τα «Περιφερειακά Συμβούλια» που θα έχουν «υπό την ομπρέλα τους τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα σε κάθε περιφέρεια».

διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου